Osteopathie-Beesd

Dr. A. Kuyperweg 21

4153 XA  Beesd

0345-68 30 39

info@osteopathie-beesd.nl

Basis osteopathie


De grondlegger van de osteopathie is Andrew Still, eind 19e eeuw.

De kracht van osteopathie ligt in het feit, dat een osteopaat heel breed kijkt naar de individuele mens. De behandelwijze richt zich op het opsporen en behandelen van de oorzaken van klachten, zodat het totale lichaam gestimuleerd wordt zichzelf te herstellen.

Niet de klachten staan centraal in de behandeling, maar de vraag waardoor het in díe betreffende regio tot klachten is gekomen. Bewegingsverliezen in het hele lijf worden daartoe behandeld, om zodoende herstel op gang te brengen.


Dat betekent dat wij niet alleen het bewegingsapparaat behandelen - dus armen, benen, wervelkolom en bekken -, maar ook de bewegelijkheid van de schedel en het orgaansysteem. Zachte rek- en ontspanningstechnieken, maar ook gerichte manipulaties en mobilisaties, worden daarbij gebruikt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van specifieke osteopatische technieken ter bevordering van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.


Handen


Een osteopaat behandelt alleen met zijn handen, apparatuur wordt niet gebruikt en er worden geen medicijnen voorgeschreven. Dat is het domein van de arts, naar wie zonodig wordt doorverwezen of met wie wordt overlegd. Wij beschouwen de osteopathie als een complementaire geneeskunde, dus als aanvulling op de reguliere geneeskunde, en niet als een alternatief daarvoor.

Meer informatie over osteopathie is beschikbaar op de

website van de vereniging voor osteopathie.

OSTEOPATHIE-BEESD

‘Find it,

Fix it,

and leave it alone’

WELKOM    OSTEOPATHIE      BEHANDELING      TARIEF & VERGOEDING      LINKS      CONTACT

 WELKOM  OSTEOPATHIE   BEHANDELING   TARIEF & VERGOEDING   LINKS   CONTACTWelkom.htmlBehandeling.htmlTarief_%26_Vergoeding.htmlLinks.htmlContact.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5